Workshops en trainingen voor ouders, opvoeders & pedagogisch professionals

Alle Workshops

Curaçao

Jaja, je leest het goed! Curaçao!!

Van 19 tot 27 januari 2023 ga ik naar Curaçao, samen met 7 collega’s. We hebben een prachtige inspiratieweek opgezet voor ouders en professionals. Daarnaast is er ook een programma voor basisscholen, voortgezet onderwijs en het beroepsonderwijs

Tijdens deze inspiratieweek bied ik vier programma’s waar je hieronder meer over kunt lezen. Op zaterdag 21 januari 2023  bieden we korte workshops voor ouders en professionals. Deze duren een uur en je kunt meerdere workshops volgen! Dit is om te proeven van wat we de rest van de week gaan bieden!

21 januari:
-Baby- en kindergebaren, 09.00-10.00 uur
-Rust & verbinding, 10.00-11.00 uur

23 januari:
-Baby- en kindergebaren op de groep, 14.30-17.30 uur
Baby- en kindergebaren in het gezin, 20.00-21.30 uur

24 januari:
Rust & verbinding op de groep14.30-17.30 uur
-Rust & verbinding in het gezin, 20.00-21.30 uur

Aanmelden kan tot 14 januari 2023  door een mail te sturen naar ons contactpersoon op Curacao: allbookedupcuracao@gmail.com of door te bellen naar haar: +5999 5116 991

Van maandag tot en met vrijdag bieden we verschillende trainingen en workshops voor professionals, ouders en pubers! Ik mag deze week aan ouders de workshop baby- en kindergebaren in het gezinen de workshop rust en verbinding in het gezin verzorgen. Aan pedagogisch professionals bied ik de workshop baby- en kindergebaren op de groep en rust en verbinding op de groep aan.

Hieronder leg ik uit wat je van deze workshops en training mag verwachten.

Wil je meer lezen over wat mijn collega’s aanbieden? https://sos-kinderenenemoties.nl/curacao-inspiratieweek

colin-maynard-CEEhmAGpYzE-unsplash

Baby- en kindergebaren in het gezin

Tijdens deze workshop krijg je informatie over wat baby- en kindergebaren precies zijn en wat het belang hiervan is. Waarom zou ik mijn (horende) kind, baby- en kindergebaren leren. Baby- en kindergebaren wil zeggen; het ondersteunen van gesproken taal door middel van gebaren. Op deze manier geef jij je kind een middel in handen om zich te uiten. Hierdoor zullen frustraties zowel bij de baby/kind als ouder/opvoeder minder vaak voorkomen.

Baby en emotie

Baby- en kindergebaren op de groep

Ben je leerkracht op een school voor speciaal of regulier basisonderwijs? Werk je in de kinderopvang, bij een bso of peuterspeelzaal en wil je baby- en kindergebaren gaan gebruiken bij jou op de groep? Het mooie van het gebruik van baby-
kindergebaren is dat het geschikt is voor alle kinderen, van alle leeftijden. Voor horende, gezonde kinderen en ook voor bijzondere kinderen zoals bijvoorbeeld kinderen met het syndroom van down of een beperking waardoor zij, al dan niet tijdelijk, niet kunnen praten.

shutterstock_72415144

Rust en Verbinding in het gezin

Als ouder is het je heel wat waard dat je kinderen lekker in hun vel zitten. Dat ze zich op een ontspannen manier kunnen ontwikkelen en dat jij voldoende kennis, vaardigheden en materiaal tot je beschikking hebt om hen daarbij te ondersteunen. Met deze workshop kun je dit realiseren. Tijdens deze avond krijg je informatie over hoe de methode van Happy kids massage werkt. Wat is aanraken? Wat doet het? En hoe kan dat? Daarnaast gaan we verschillende werkvormen bekijken en uitproberen. Zo ervaar je zelf wat zachte, respectvolle, gewenste aanraking met je doet en heb je direct materiaal waarmee je zelf aan de slag kunt.

alexander-dummer-UH-xs-FizTk-unsplash

Rust en verbinding op de groep

Ben je leerkracht op een school voor speciaal of regulier basisonderwijs? Werk je in de kinderopvang, bij een bso of peuterspeelzaal en wil je rust, ontspanning en verbinding in jouw groep? Binnen de training rust en verbinding op de groep staat Happy Kids Massage centraal, dit is een vorm van kindermassage die over de kleding heen gegeven wordt, in de meeste gevallen op de rug en in groepen of klassikaal geven kinderen het aan elkaar. 

Programma