Workshops en trainingen voor ouders, opvoeders & pedagogisch professionals

Baby- en kindergebaren op de groep

Home / Curaçao / Baby- en kindergebaren op de groep

Ben je leerkracht op een school voor speciaal of regulier basisonderwijs? Werk je in de kinderopvang, bij een bso of peuterspeelzaal en wil je baby- en kindergebaren gaan gebruiken bij jou op de groep? Dan is deze workshop wat voor jou. Het mooie van het gebruik van baby-/kindergebaren is dat het geschikt is voor alle kinderen, van alle leeftijden. Voor horende, gezonde kinderen en ook voor bijzondere kinderen zoals bijvoorbeeld kinderen met het syndroom van down of een beperking waardoor zij, al dan niet tijdelijk, niet kunnen praten.

Baby- en kindergebaren

Steeds meer leerkrachten, pedagogisch medewerkers en (gast) oudes ervaren de voordelen van communiceren met gebaren. niet alleen voor de kinderen, maar ook voor zichzelf en voor de groepsdynamiek.

De Baby- en kindergebarenmethode geeft een kind een stem letterlijk in beide handen, het overbrugt de periode van taal begrijpen naar kunnen spreken. Een succesformule om de taalontwikkeling te stimuleren, taal visueel te maken, elkaar beter te begrijpen en meer inzicht te krijgen in de behoeftes en beleving van het jonge kind. 

Maar ook in de communicatie met oudere kinderen die al goed kunnen spreken heb je als leerkracht of pedagogisch medewerker een instrument in handen om op afstand te kunnen communiceren met een kind zonder dat je door het lokaal naar het kind hoeft toe te lopen of hard te spreken waardoor de andere kinderen gestoord worden in hun leerproces. 

Ook voor schoolgaande kinderen is het interessant om met gebaren te kunnen communiceren met elkaar. Het helpt hun een brug te slaan tussen hun zelf en anderen die moeite hebben met communiceren en/of het verstaan en begrijpen van gesproken woord. 

Libelle flow

Inhoud

Details over de workshop

Er is slechts plaats voor 8 deelnemers. Dus schrijf je snel in!