Workshops en trainingen voor ouders, opvoeders & pedagogisch professionals

Gebaren met Sanne
Basisworkshop baby- en kindergebaren

Home / Workshops / Gebaren met Sanne / Basisworkshop baby- en kindergebaren

Tijdens deze avond krijg je informatie over wat baby- en kindergebaren precies zijn en wat het belang hiervan is. Waarom zou ik mijn (horende) kind, baby- en kindergebaren leren. Baby- en kindergebaren wil zeggen; het ondersteunen van gesproken taal door middel van gebaren. Op deze manier geef jij je kind een middel in handen om zich te uiten. Hierdoor zullen frustraties zowel bij de baby/kind als ouder/opvoeder minder vaak voorkomen.

Ben jij een ouder, opvoeder of opa/oma die meer wil leren over gebaren met kinderen van 0-4 jaar? Dan is deze workshop wat voor jou. Het mooie van het gebruik van baby-/kindergebaren is dat het geschikt is voor alle kinderen, van alle leeftijden. Voor horende, gezonde kinderen en ook voor bijzondere kinderen zoals bijvoorbeeld kinderen met het syndroom van down of een beperking waardoor zij, al dan niet tijdelijk, niet kunnen praten.

Omschrijving workshop

Babygebaren is het ondersteunen van de gesproken taal met gebaren. Hoewel een baby gemiddeld pas rond de 18 maanden begint met praten is hij al veel eerder fysiek in staat om te communiceren. Het praten, het bewegen van je mond, is onderdeel van de fijne motoriek. Het maken van bewegingen met je vingers, handen en armen valt onder de grove motoriek. De grove motoriek is bij een baby eerder ontwikkeld. Hierdoor kan hij eerder met zijn handen duidelijk maken wat hij wil, dan met zijn mond.

Tussen de 6 en 9 maanden zijn de hersenfuncties voldoende ontwikkeld zodat het kind de omgeving om zich heen kan opnemen en observeren. Denk bijvoorbeeld aan een vliegtuig in de lucht of een eendje dat in de vijver zwemt. Een kind wil graag met je delen wat hij ziet of nodig heeft maar kan dat nog niet vertellen. Door het gebruiken van babygebaren kan hij echter wel met jou communiceren.

Libelle flow

Details over de workshop

Er is slechts plaats voor 8 deelnemers. Dus schrijf je snel in!