Workshops en trainingen voor ouders, opvoeders & pedagogisch professionals

SOS Peuters/kinderen en emotie
Introductieworkshop

Home / Workshops / Peuters kinderen en emotie / Introductieworkshop

Kinderen moeten nog leren omgaan met emoties en het is onze taak als ouder en/of opvoeder om ze daarbij te helpen en te ondersteunen. Weet jij soms ook niet meer hoe je nou het beste kunt reageren op al die emoties? Lijkt jouw aanpak alleen maar averechts te werken? Met concrete tips en handvatten kun jij je kind, als ouder/opvoeder begeleiden in de ontwikkeling naar een zelfstandige volwassene vol zelfvertrouwen.

Omschrijving workshop

Deze workshop is speciaal bedoeld voor ouders die willen kennismaken met de (soms heftige) emoties die kinderen kunnen hebben.

In ongeveer 1,5 uur ga ik met jullie in op de werking en belangrijkste functies van emoties. Waarom hebben we ze eigenlijk? Door hier dieper op in te gaan wordt inzicht gecreëerd. Met deze inzichten kan de basis worden gelegd om op een andere manier te kunnen kijken naar jouw kind(eren) die een (heftige) emotie laten zien, voelt of beleeft


In deze workshop laat ik je kennismaken met wat kinderen te leren hebben en hoe jij hier als ouder/opvoeder je bijdrage aan kunt leveren. Dit geeft meer begrip en daardoor meer rust in huis. Je gaat naar huis met concrete tips, waar je mee aan de slag kunt.

Het motto = Omdat kinderen nog moeten léren omgaan met emoties en jou daarbij nodig hebben.

 

Het volgen van deze introductie workshop geeft tevens een beeld van de opzet van de 3-delige workshops: ‘SOS kinderen en emoties’ (verschillende varianten leeftijd gerelateerd). Hier kunt u zich ook voor opgeven zonder deze introductie workshop gevolgd te hebben.

Libelle flow

Details over de workshop

Daarnaast zijn er diverse materialen die je thuis kunnen ondersteunen om met de emoties van je kind(eren) aan de slag te gaan. Bijvoorbeeld “de gids emoties bij kids”.