Workshops en trainingen voor ouders, opvoeders & pedagogisch professionals

Rust en verbinding in het gezin
Basisworkshop

Home / Workshops / Rust en verbinding in het gezin / Basisworkshop

Als ouder is het je heel wat waard dat je kinderen lekker in hun vel zitten. Dat ze zich op een ontspannen manier kunnen ontwikkelen en dat jij voldoende kennis, vaardigheden en materiaal tot je beschikking hebt om hen daarbij te ondersteunen. Met onderstaande workshops kun je dit realiseren.

Tijdens deze avond krijg je informatie over hoe de methode van Happy kids massage werkt. Wat is aanraken? Wat doet het? En hoe kan dat? Dat zijn vragen waarop je deze avond antwoord krijgt. Daarnaast gaan we verschillende werkvormen bekijken en uitproberen. Zo ervaar je zelf wat zachte, respectvolle, gewenste aanraking met je doet en heb je direct materiaal waarmee je zelf aan de slag kunt.

 

Door het volgen van de workshop en het toepassen van Happy Kids Massage binnen je gezin, leer je niet alleen nu je kind/kinderen ontspannen en wat ze kunnen doen tegen stress, maar je geeft ze ook een waardevolle basis mee voor hun toekomst. Ik ben er van overtuigd dat wanneer kinderen dit al op jonge leeftijd van huis uit meekrijgen, er in de toekomst minder lichamelijke klachten ten gevolg van stress zullen zijn.

Omschrijving workshop

Herken je dat jouw kind last heeft van:

Je hebt al meerdere dingen geprobeerd. Je wilt liever geen medicatie gebruiken. Je wilt je kind graag helpen, maar HOE?

Misschien is massage niet het eerste waaraan je denkt wanneer je deze problemen ziet. Toch is het een manier die gemakkelijk is in te zetten om bovengenoemde problemen te verminderen of zelfs te verhelpen of te voorkomen. De Happy Kids Massage methode is een vorm van kindermassage, die over de kleding heen gegeven kan worden.

Happy kids massage is een methode die de positieve effecten van het hormoon oxytocine gebruikt om te werken aan rust en ontspanning voor kinderen. Oxytocine is het hormoon van rust, verbondenheid en herstel. Het komt vrij bij o.a. zachte, respectvolle, gewenste aanraking. Bij kindermassage en aanraakspel dus. Oxytocine wordt ook wel het knuffelhormoon genoemd. Dit hormoon zorgt er ook voor dat kinderen zich meer verbonden voelen met zichzelf, de ander en de wereld om zich heen. Met onderlinge kindermassage en aanraakspel ga je op een ontspannen, leuke en laagdrempelige manier aan de slag om op o.a. bovenstaande gebieden verbetering te brengen.

Libelle flow

Details over de workshop

Daarnaast zijn er diverse materialen die je thuis kunnen ondersteunen om de Happy Kids Massage thuis toe (te blijven) passen).