Workshops en trainingen voor ouders, opvoeders & pedagogisch professionals

Voorlezen en zingen met gebaren

Home / Workshops / Voorlezen en zingen met gebaren

De workshop voorlezen en zingen met gebaren is een waardevolle en plezierige aanvulling op de basisworkshop. Leer op een speelse wijze gebaren toe te passen bij het voorlezen en het zingen.

Kinderen leren door te zien en te doen. Door de baby- kindergebaren met regelmaat toe te passen zullen kinderen de gebaren beter onthouden en sneller leren toepassen.

Heb je de basisworkshop gebaren gevolgd en wil je de gebaren leren toepassen bij het voorlezen en zingen?  Dan is deze workshop iets voor jou. Je verhaal ondersteunen met gebaren draagt bij aan de taalontwikkeling van een kind en zorgt er ook voor dat je kind actief deelneemt aan het voorlezen.

Omschrijving workshop

Babygebaren wil zeggen; het ondersteunen van de gesproken taal met gebaren. Hoewel een baby gemiddeld pas rond de 18 maanden begint met praten is hij al veel eerder fysiek in staat om te communiceren. Het praten, het bewegen van je mond, is onderdeel van de fijne motoriek. Het maken van bewegingen met je vingers, handen en armen valt onder de grove motoriek. De grove motoriek is bij een baby eerder ontwikkeld. Hierdoor kan hij eerder met zijn handen duidelijk maken wat hij wil, dan met zijn mond.

 

Door het gebruik van baby- en kindergebaren stimuleer je jouw kind om gebruik te maken van gebaren in combinatie met het gesproken Nederlands. Het kind vergroot hiermee zijn/haar woordenschat en taalbegrip. Met baby- en kindergebaren geef je een kind de mogelijkheid om motorisch, visueel en auditief met de woordenschat bezig te zijn. 

Inhoud

Libelle flow

Details over de workshop

Er is slechts plaats voor 8 deelnemers. Dus schrijf je snel in!