Kansrijke Start Event in Meppel: Samen streven naar een kansrijke toekomst voor kinderen

Home » Blog » Kansrijke Start Event in Meppel: Samen streven naar een kansrijke toekomst voor kinderen

Kansrijke Start Event in Meppel: Samen streven naar een kansrijke toekomst voor kinderen

Op 21 juni vond het Kansrijke Start Event plaats in Meppel, waarbij tal van betrokkenen bijeenkwamen om kinderen een kansrijke start te bieden. Het evenement werd geopend door Mariska Bloemberg, beleidsregisseur sociaal domein van de gemeente Meppel, en werd bijgewoond door burgemeester Richard Korteland. De sfeer werd versterkt door live muziek van Mr & Mrs.

Het event bracht een breed scala aan medestanders samen die allemaal streven naar het creëren van optimale omstandigheden voor kinderen. Verloskundigen, kinderfysiotherapeuten, vrouwenfysiotherapie en coaching, medewerkers van Icare, medewerkers van de gemeente Meppel, kraamverzorgenden, medewerkers van de speelotheek, logopedisten, jongerenwerkers van WMV, GGD, kinderopvang, Yorneo, diëtistenpraktijk en orthopedagogen waren slechts enkele van de aanwezige professionals.

Naast de waardevolle ontmoetingen bood het event ook inspirerende workshops. Ik had het genoegen om twee beleefkamers te bezoeken. In Beleefkamer 2 werden problemen met lezen behandeld door Annet Krol en Yvonne Murris, waarbij de aandacht werd gevestigd op laaggeletterdheid in Nederland. Wist je dat er net zoveel mensen laaggeletterd zijn als dat er mensen zijn die last hebben van hooikoorts?

In Beleefkamer 4 stond prikkelverwerking centraal, gepresenteerd door Sandra Luten. Er werd ingegaan op overprikkeling en hoe kinderen daar op verschillende manieren uiting aan kunnen geven. De deelnemers konden verschillende ervaringsoefeningen beleven, wat zeer leerzaam was.

Ik ben trots om ook mijn bijdrage te leveren aan een kansrijke start voor kinderen. Mijn expertise richt zich op het welbevinden van het jonge kind, denk aan trainingen/workshops/ouderavonden: baby- en kindergebaren, kinderen en emoties, rust en verbinding in het gezin, en het gebruik van prentenboeken om verschillende thema’s bespreekbaar te maken.

Wil je meer informatie of ben je geïnteresseerd in mijn diensten? Neem dan gerust contact met mij op info@libellance.nl. Samen kunnen we streven naar een toekomst waarin elk kind een kansrijke start krijgt en zich optimaal kan ontwikkelen.

#KansrijkeStartEvent #Meppel #Kinderwelzijn #OptimaleOmstandigheden #Verloskundigen #Kinderfysiotherapeuten #Vrouwenfysiotherapie #Icare #GemeenteMeppel #Kraamverzorgenden #Speelotheek #Logopedisten #WMV #GGD #Kinderopvang #Yorneo #Diëtistenpraktijk #Orthopedagogen #Leesproblemen #Laaggeletterdheid #Prikkelverwerking #Workshops #JongeKind #Babygebaren #kindergebaren #EmotiesBijKinderen #RustEnVerbinding #Prentenboeken #KansrijkeToekomst #SamenSterk #event

Lees ook

Passie voor het vak

Ontdek jouw kracht als pedagogisch coach met het Pedagogisch Kwaliteitenspel!

Zijn jouw medewerkers per 2025 Wet IKK-proof?

Een ruimte vol potentie…

Terugblik op 2023

Kansen pakken