Passie voor het vak

Home » Blog » Passie voor het vak

Passie voor het vak

Gisteravond verzorgde ik bijeenkomst 2 van de scholing Babyexpert. Met een hart vol energie en gepassioneerd enthousiasme deel ik mijn kennis en ervaring met pedagogisch professionals, met als doel hun vaardigheden te verrijken en zo bij te dragen aan de groei en ontwikkeling van kinderen.

In bijeenkomst 2 stonden thema’s als babysignalen en tiltechnieken centraal, met een focus op de fysieke en emotionele veiligheid van zowel de professional als de baby. Het was inspirerend om te zien hoe de deelnemers zich verdiepten in onderwerpen als signalen en welbevinden, en het belang van het opladen van de emotionele batterij.

Tijdens de evaluatie vroeg ik de deelnemers te noteren welke aspecten van de bijeenkomst ze absoluut niet wilden vergeten.  Op nummer 1 stond het belang van roterend verschonen en basisbevestigend dragen. Daarnaast wezen ze op het cruciale belang van zelfzorg, en de waarde van de ‘finger five breathing’ techniek om stress te verminderen en emotioneel evenwicht te bewaren.

Deze terugkoppeling bevestigt mijn overtuiging dat samenwerking tussen professionals in de kinderopvang essentieel is voor de optimale ontwikkeling van een kind. Door kennis en ervaring te delen, kunnen we een omgeving creëren waarin kinderen zich veilig voelen, worden gestimuleerd in hun ontdekkingstocht, en zich kunnen ontwikkelen tot zelfverzekerde individuen.

Als trainer en pedagogisch coach blijf ik me inzetten om bij te dragen aan deze missie.

Samen voor de ontwikkeling van een kind

Lees ook

Passie voor het vak

Ontdek jouw kracht als pedagogisch coach met het Pedagogisch Kwaliteitenspel!

Zijn jouw medewerkers per 2025 Wet IKK-proof?

Een ruimte vol potentie…

Terugblik op 2023

Kansen pakken