Mijn 3 favoriete coach tools

Home » Blog » Mijn 3 favoriete coach tools

Mijn 3 favoriete coach tools

Gisteren was een inspirerende dag, want ik mocht bijeenkomst 2 van de opleiding tot pedagogisch coach verzorgen uit naam van Kanskwadraat. Het thema van de dag was “pedagogiek,” en we doken diep in het proces van filmen, reflecteren, doelen formuleren en benoemen van gewenst pedagogisch handelen. Maar dat was nog niet alles!

Als pedagogisch coach is het van essentieel belang om de juiste interactievaardigheden in te zetten tijdens gesprekken. Denk aan respect voor autonomie, het stellen van open vragen, goed luisteren zonder voor een ander in te vullen, en ervoor zorgen dat de coachee intrinsiek gemotiveerd is om aan zijn of haar doelen te werken. We willen dat het hun doelen zijn, niet door ons opgelegd.

Maar hoe bereik je dit?

We onderzochten verschillende werkvormen en methodieken om dit doel te bereiken. Persoonlijk heb ik drie favoriete materialen die ik graag gebruik:

1️ Gesprek in Beeld: Een krachtig hulpmiddel om gesprekken visueel te maken, waardoor zowel de coach als de coachee beter kunnen begrijpen wat er gebeurt.

2️ Een potje zelfinzicht van collega trainer WendyCoppelmans van CoachingspraktijkOOW

3️  Zone matten van Manonarts van Authentalent: Met behulp van deze matten kun je de verschillende zones (comfortzone, leerzone en paniek/stresszone) lijfelijk ervaren.

Nu ben ik nieuwsgierig naar jouw favoriete materialen en hulpmiddelen! Als pedagogisch coach, welke gereedschappen gebruik jij graag in je werk? Deel je ervaringen en tips hieronder, zodat we samen kunnen groeien en leren.

Ben je na het lezen van deze blog nieuwsgierig geworden naar de opleiding tot pedagogisch coach? Goed nieuws! Op 13 december begint er weer een nieuwe groep in Heerenveen. Kijk op de website van www.kanskwadraat.nl

Lees ook

Passie voor het vak

Ontdek jouw kracht als pedagogisch coach met het Pedagogisch Kwaliteitenspel!

Zijn jouw medewerkers per 2025 Wet IKK-proof?

Een ruimte vol potentie…

Terugblik op 2023

Kansen pakken